Saturday, April 9, 2011

Loovus



Varakevadine aknalaua-peenar on pungil kärsitut soovi tuua rõõmus suvi kiiremini kohale. Ootuse aega täidavad keeruline valik, milliseid seemneid seekord külvata, põnevus igast tärkavast lehkesest ning taimede eest hoolitsemise rituaalid. Kui oskad märgata, siis näed selles kõiges loomise jõudu ja väge. Tillukesest vanast seemnest sünnib midagi uut ja värsket. Meis kõigis on loomise vägi ja jõud. On asju mida me tahame teha kirega, mille puhul me ei kaalutle ratsionaalselt. Lihtsalt teeme. Mõtted, ideed, unistused lendavad peas kõrgelt ja annavad sisemist sära. Kui vaid saaks, siis tahaks teha seda ja seda ja seda ka… Tahaks kirjutada luuletusi, küpsetada beseetorti, kududa kollaseid käpikuid, mängida lõkke ääres kitarri, joonistada loojuvat päikest, tantsida balletti, lahendada põnevaid võrrandeid, külvata lillherneid. Hea-tuju-tegemised, elamise ja loomise kirglikud kunstid. Kui vaid aeg seda kunsti ei kärbiks...



Pole midagi parata aga ka hea-tuju-tegemised konkureerivad piiratud ressursi pärast - aja pärast. Kirevat loomingusära meie sees on rohkem, kui seda jõuab meist välja ja saab reaalsuseks. Või ehk ongi see kirev loomingu ja soovide virr-varr reaalsus? See on meis olemas, me tajume seda ja selle najalt sünnivad toredad teod. Inspiratsiooni kaleidoskoop ei tekitaks üldse nii palju põnevust ja õhinat, kui see kanduks kiirelt ja mugavalt ja piiramatult füüsilisse maailma üle. Nii puisatbki kaleidsokoop vaid valitud hulgal värvilisi killukesi, mis on seemneks ilusatele hetkedele.



Leia see hetk ja unusta praktiline meel ning kasvõi taimesilte voolides-joonistades päästa kunst ja loovus endast välja. Taimesilt on taime visiitkaardiks uudistavatele võõrastele silmadele ja sinu ajameelseks kippuvale mälule. Tee suve ootamise aeg ilusaks nii endale kui oma armsatele taimedele.



Sina oled oma emotsioonide kunstnik!



See lugu valmis koostöös ajakirja Kodu&Aed rubriigiga 'Naiselikud nõksud'. Vaata ajakirja aprilli numbrit.

No comments:

Post a Comment